donderdag 21 juni 2012

Ganzenpoep....

.....smaakt misschien wel lekker, maar de gevolgen zijn niet zo prettig.
Vorige week maandag was ik naar het Horsterpark gelopen met de fietskar. Het as redelijk warm, dus Aike wilde wel even zwemmen. Amy liep een eindje met hem mee, maar kwam snel weer terug, want aan de waterkant lagen grote hoeveelheden ganzenpoep (of eendenpoep, ziet er voor mij hetzelfde uit). Voor ik er erg in had, was ze druk aan het eten van de poep. Aike doet dit ook wel, maar heeft er eigenlijk nooit last van. Amy wel en dan vooral 's nachts. Om 00:05 blafte ze voor het eerst. Rob was nog wakker en kwam vervolgens mij wakker maken. Ik vertrouwde het niet en ben naar beneden gegaan. Amy zat overeind in de bench en oogde onrustig. Ze ging nog wel netjes zitten om eruit gelaten te worden, daarna liep ze direct naar de deur. Die heb ik geopend en toen stoof ze naar de poort, waar ze vrijwel onmiddellijk ging zitten poepen. Omdat het licht daar niet bijster helder is, besloot ik het te laten liggen tot de volgende ochtend. Amy ging rustig teerug in de bench en ik kon ook weer in mijn bedje.
Om half 2 hoorde ik haar weer blaffen. Het ritueel herhaalde zich, met dien verstande dat ik nu met haar naar de straat ben gelopen. Daar ging ze na een paar rondjes gedraaid te hebben weer zitten poepen. Ik kon het nu iets beter bekijken. Het was smeuïg maar geen diarree. Wel zat ern een deel bij dat wat meer glazig oogde, alsof het in een vliesje zat. Het lag midden op straat, dus heb ik niet de moeite genomen het op te ruimen, het zou wel weggereden worden. Dit herhaalde zich om 4 uur en om 6 uur.
Overdag bleef de ontlasting smeuïg, maar Amy was er niet ziek van.
Jan is druk met poep wegspoelen
Zo, weer schoon!
 

Woensdag ben ik ook naar het park gegaan en weer was de ganzenpoep onweerstaanbaar.  Ik was nu wel iets alerter, maar nog niet snel genoeg om te voorkomen dat ze ervan at. 's Nachts was het weer hetzelfde liedje. Ik ben er vier keer uit geweest om haar te laten poepen. Het weekend heb ik het park vermeden, maar maandag was het zo lekker weer, dat ik er toch weer naar toe ben gegaan. Nu ben ik niet naar het water gegaan, maar er bleek aan de rand van het fietspad helaas ook ganzenpoep te liggen. De hele avond lag Amy behoorlijk stinkende scheetjes te laten, maar ze hoefde niet te poepen. Dat kwam om half twee, Rob kwam me wakker maken. Beneden trof ik een nerveuze Amy, die aan de deur van de bench krabbelde. Nadat ik die geopend had, zag ik dat ze er al in gepoept had. Rob is met haar naar buiten gegaan, terwijl ik de bench schoonmaakte.
Verder heb ik haar niet meer gehoord, maar ze had nog wel twee keer in de bench gepoept die nacht. En dat rook ik meteen op het moment dat ik de berging inliep. Op haar deken zaten twee grote plakkaten en haar rechterflank en achterkant waren ook besmeurd. Ik heb haar eerst laten plassen (dat moest ze flink) en haar daarna schoongemaakt met lauwwarm water en toen de bench uitgesopt. Voorlopig gaan wij niet naar het Horsterpark!

Amy was sowieso de hele week een beetje aan het kwakkelen. Ze had de hele week een licht ontstoken oog (waarvoor ik de Cavasan bij Brigitte heb gehaald) en ze bleef snotteren en na zaterdag ook lichtjes hoesten. Voorlopig krijgt ze een paar dagen Prins schijven om weer goed aan te sterken, zodat ze deze kleine ongemakken de baas kan worden.

Een andere geliefde bezigheid is graven. Net als oma Floran! We hebben her en der wat fruitstruikjes, maar die zullen dit jaar niet bijster veel vruchten geven als Amy zo doorgaat. Soms helpt het om er iets voor te zetten en natuurlijk regelmatig checken wat de dame aan het doen is. En ze weet al heel goed wanneer ze iets fout heeft gedaan en daarop betrapt wordt!
Deze framboos zien we volgend jaar wel weer terug....!

Maar het allerleukste is toch slapen op Aike's plek in de berging. Met of zonder Aike, dat maakt niet uit.
Bijna onder Aike!
en hier zonder Aike, scheelt maar één letter ;)

3 opmerkingen:

 1. Je bent er mooi druk mee! Gelukkig heeft Pongo zijn interesse in ganzenpoep verloren. Misschien ook omdat de andere honden er geen interesse in hebben. Fijn dat het weer de goed kant uit gaat!
  Het bedje van Aike ziet er ook wel heel aanlokkelijk uit..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,
  Wat naar dat Amy zo ziek is van die stomme poep.
  Ik moet ook heel alert zijn, want Saar heeft ook de neiging om poep te eten zelfs die van haarzelf.
  Ik reageer nu even bij jouw Josette,hoe kan je een nieuw verhaal op het blog zetten, ik kan nergens het knopje vinden.
  Ik baal hier enorm van, ik heb leuke foto's van saar op de camping en de eerste maal dat ze zwemt, ze vindt het nog iet echt leuk.
  Wat groeien de pups toch hard,Saar is deze week bij de dierenarts gewogen 8kg, ze heeft ook weer twee prikjes gehad. Saar krijgt nu 3 x 75 gr voer per dag. en morgen Frontline en ontwormen.
  william de oudste is vandaag thuis gekomen en wat zo leuk is ze accepteerd gewoon een nieuw gezicht in het gezin. William vindt het een heel leuk hondje. Gelukkig maar. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Josette,

  Ik heb een nieuw blog gemaakt voor Saar je kan haar volgen op
  minge1962.blogspot.com

  Groetjes Monique.

  BeantwoordenVerwijderen