zondag 19 augustus 2012

Warm!

Woensdag was het bijna tropisch warm. Ik had me voorgenomen om, als ik genoeg tijd heb, de honden apart uit te laten tussen de middag. Dat heb ik geweten! Eerst met Amy gelopen naar het veldje aan de Burg. Kemmelaan. Ze kon even lekker zelfstandig snuffelen, beetje pootjebaden aan het water en alleen andere honden tegemoet lopen. Als Aike er niet bij is, is ze superonderdanig naar andere honden. Het liefst zou ze in de grond schuiven.
Thuisgekomen heb ik eerst haar eten gegeven en toen ben ik hetzelfde rondje met Aike gelopen. Voor hem had ik een dummy meegenomen, zodat hij lekker kon zwemmen. Hij heeft een aantal keren de dummy opgehaald, ook even op zijn gemak rondgesnuffeld en rustig aan de lijn weer mee naar huis gelopen. Daar bleek Amy behoorlijk geblaft te hebben in de bench. Mevrouw is het er niet mee eens, dat Aike weggaat. Ik laat vaker de tussendeur open van de berging, zodat Aike de vrijheid heeft om in de kamer een koeler plekje te zoeken. Amy laat zich ook dan horen. Ik negeer het gedrag, Rob heeft moeite met het geblaf en stuurt Aike meestal terug de berging in.

's Avonds was het erg warm en broeierig en er dreigde regen, dus nam ik de plu mee. Aike heeft iets met stokken en paraplu's, dus die begon meteen te 'hyperen'. Amy begint dan tegen hem te blaffen. Op het veldje heb ik ze lekker even losgelaten. Ze hebben samen behoorlijk gerend. Even later kwam er een flinke hoosbui over ons heen. Niet fijn. Thuisgekomen was Aike niet lekker en gaf over op de vloer.
Een uurtje later begon Amy te spugen (ze had ook weer ontlasting gegeten in de tuin) Het stonk verschrikkelijk en het was ook erg veel. Ze heeft zeker een uur gespuugd, op het laatst alleen maar gal en water. 's Nachts blafte ze ook nog en ben ik naar beneden gegaan om haar uit te laten. Toen had ze behoorlijk diarree. De volgende ochtend had ze eigenlijk nergens last meer van. Gelukkig maar.

Donderdagochtend moest ik werken en dat liep uit tot bij enen. Thuisgekomen heb ik eerst de honden opgepakt om te gaan lopen. Mijn lunch moest even wachten. Op hetzelfde veldje (waar de honden officieel niet los mogen) waren meer mensen met honden, dus heb ik die twee ook losgelaten. Toen ik terugliep, hoorde ik een claxon en zag ik vanuit mijn ooghoeken een witte bestelauto. Het eerste wat ik dacht was, 'shit, de conmtroleur! Dat gaat me 85,= en 120,= kosten (loslopen en geen ID bij me) Toen ik beter keek, zag ik iemand zwaaien en ik zag groene belettering op de zijkant van de auto. Het portier ging open en Brigitte stapte eruit. Pfoei! Ze had me de avond ervoor al een mailtje gestuurd om te vragen of ik meeging naar het Horsterpark deze middag, maar die had ik dus niet gelezen, geen tijd voor gehad. Ze had ook geprobeerd me te bellen, maar ik had de mobiel niet bij me (zoals zo vaak!). Gelukkig was Rob thuis en die kon haar vertellen waar ik mogelijk was met de honden. Dus kwam ze me halen. Ze had ook Pongo bij zich, die een dagje bij haar logeerde. Ach, mijn lunch kon nog wel iets langer wachten, dit was leuk natuurlijk! De honden hebben heerlijk gerend en gezwommen in het park. Ik zat uiteindelijk om kwart over twee toch aan mijn lunch.

Vandaag heb ik de honden wederom apart uitgelaten. Ik had tegen Rob gezegd, dat hij niet naar Amy moest gaan en ook niets tegen haar moest zeggen/ roepen. Ze heeft de hele tijd zitten blaffen. Ik heb haar bij terugkomst nog een uurtje langer laten zitten. Misschien leert ze het zo!

Zaterdag en zondag werden temperaturen van boven de 30 graden voorspeld. Op zaterdag liep ik al om 10 over 7 met de honden in het Horsterpark. De hitte voor en nog lekker rustig op een paar andere hondenmensen na. Nu had ik wel de camera meegenomen (meestal ligt die net buiten bereik of vergeet ik hem helemaal mee te nemen) dus heb ik een aantal leuke plaatjes kunnen maken. Amy en Aike konden zich nog even lekker uitleven en een duik nemen in het water.

Aike ver weg, vrouwtje fluit, rennen dus!

Samen een vreemde hond benaderen

Hij gaat wel erg hard!

Zelfde plekje besnuffelen en bewaterenDe zon stond nog laag over het water

Aike had weer een bal gevonden, Amy kruipt bijna op zijn rugAike staat naar een vogeltje te blaffen met de bal in de bek


Samen richting kinderboerderij

Iets te dicht, naar mijn zin, dus influiten!

Amy doet haar koeienact: gras eten!
Op zondag ben ik ook zo vroeg gegaan. En maar goed ook, om 12.00 uur was het al 28 graden. En dat liep tegen de avond op naar bijna 33! Het werd ook broeierig warm en klam. Voor maandag worden ook nog hoge temperaturen voorspeld, dus ik ga maar weer vroeg naar het park. Gelukkig gaat Jan op de motor naar zijn werk, zodat ik de auto heb. Rob heeft de zijne vanaf morgen zelf weer nodig, helaas!

3 opmerkingen:

 1. Hoi Josette,

  Het was echt super warm, dit weekend.
  Saar heeft er volgens mij niet heel veel last van gehad, heb haar af en toe met een natte handoek nat gemaakt en ze vond zelf de plekjes waar het lekker koel was en s'avonds naar de zee. Ze vindt het heerlijk om tot aan haar buik in het water te lopen en soms heel soms zwemt ze een beetje.Wat vervelend dat Amy poep eet en daar vervolgens zo ziek van wordt, wij hebben het gelukkig nog maar één keer meegemaakt.
  Voor Saar komt nu het grote moment dat Willy en ik gaan werken en de kinderen naar school gaan.
  Wij zijn super blij met de ren en haar hok, ze is daar al helemaal vertrouwd mee. En tussen 12.00 en 13.00 kom ik naar huis om te eten, dus dat breekt de dag een beetje.
  Je hebt het maar druk, wanneer je Aike en Amy ieder apart uitlaat. Ga je Brigitte ook nog helpen met de pups? Het is zonde voor die kleine hummels en Guusje met deze warmte.
  Ik ga ook weer eens op het blog schrijven heb net weer wat foto's. Het ga jullie goed en de groetjes Monique.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Monique,
   Ik kijk uit naar jullie nieuwe bericht!
   Groetjes,
   Josette

   Verwijderen
  2. Hoi Josette,
   Ik zie dat je ook net hebt gereageerd op Francois zijn test.
   We zullen ons beste school frans maar weer wat gaan op halen.
   Google vertaal wilt ook heel goed lukken hoor. :)

   Verwijderen