zondag 7 oktober 2012

Een rare week.

Maandag was nog een prachtige dag. Dus toen Rob weer terug moest naar het Lorenz om les te geven, heeft hij mij met de honden afgezet bij de DVV-velden. Vandaar uit kon ik langs het spoor naar het Horsterpark lopen en zo naar huis. Een heerlijk rondje!

Dinsdag viel het weer eigenlijk ook niet tegen, maar ik had geen tijd om naar het park te gaan, dus ben ik op de uitlaatstrook geweest. Daar kunnen ze in ieder geval even los lopen zonder dat ik de kans loop op een boete van 85 euro.
"s Avonds liep ik het normale rondje via het Eilandplein. Daar liep ik een vriendin tegen het lijf, waar ik even mee stond te praten. Ineens begon Aike raar te doen. Hij begon zich hevig langs de bek te likken en  korte tijd later gaf hij wit schuim over en ook nog de lekkernijen van laat in de middag. Hij bleef zich likken rond de bek, dus ben ik per direct naar huis gegaan. Daar wilden we hem laten drinken, maar hij wilde geen water, wel melk. Omdat het likken niet ophield en hij een nogal paniekerige blik in zijn ogen had, heb ik de dierenarts gebeld. Natuurlijk een dienstdoende in Zevenaar. Hij vermoedde dat Aike aan een pad had gelikt of misschien wel iets als accuzuur had opgelikt! Zijn advies was om de bek goed uit te spoelen met water, zodat het branden in de bek zou afnemen. Dit hielp enigszins gelukkig. Ik weet nog steeds niet wat Aike heeft opgelikt, maar ik vermoed dat iemand een of ander aggressief schoonmaakmiddel in de put heeft gegooid.
Omdat het rondje erg kort was geweest, ben ik toch nog maar een extra rondje gelopen. Aike at heel veel gras, dat hij vlak bij huis allemaal weer uitspuugde.
Hoewel hij nog wel bleef likken, leek er verder geen schade te zijn. Hij wilde ook graag eten, dus heb ik hem een paar handjes brokken gegeven. Dat bleef allemaal gelukkig goed binnen. 's Morgens leek er niets meer aan de hand. Al at hij nog wel redelijk veel gras, maar dat bleef wel binnen.

Donderdag was het natuurlijk dierendag. Helaas moest ik 's morgens werken, maar 's middags was ik vrij om lekker met de honden te gaan lopen. Gelukkig werd het toen ook droog.
Omdat Amy erg nodig moet plassen na 4 uur in de bench, liet ik haar eerst achter in de tuin. Aike keek me dit keer ook nogal smekend aan, dus mocht hij ook in het achterpad om te plassen. Hij moest echter meer dan dat en net toen hij wilde gaan zitten, werd hij gestoord door Amy. Dat beviel hem niet dus nam hij een sprint naar het eind van het pad richting de straat. Amy erachteraan en ik weer daar achteraan! Ik was niet zo snel, dus toen ik aan het eind kwam, zag ik ze eerst niet. Een oudere heer wees me waar ze waren en inderdaad Aike zat in het gras zijn behoefte te doen. Ik kon niet direct oversteken, omdat er net een bus de bocht omkwam. Toen ik achter de bus overstak, zag ik Amy recht op de bus afrennen. Lichtelijk in paniek riep ik: "Amy, NEE!", waarop zij direct stilstond (het werkt dus echt, als je met overtuiging roept) De chauffeur had Amy gelukkig ook gezien, dus kon ik haar rustig binnenhalen.
Aike had nog iets meer tijd nodig, maar na enig aandringen, kwam ook hij terug bij mij. (Later bleek hij voornamelijk grasdrollen te hebben, vandaar dat het wat lastig ging ;))Strooigoed
Vanwege dierendag kregen ze 's middags natuurlijk een traktatie. Ik had nog wat 'hondenpopcorn' staan. Dit heb ik op de grond gestrooid en dat leverde leuke plaatjes op. Vooral toen er enkele popcorns in Aike's vacht bleken te zitten.
Je moet snel zijn om nog iets te pakken

De vloer is weer schoon

Daar ligt er nog eentje

Amy heeft hem gevonden!

In zijn nek lag er nog een verborgen!


Zaterdagochtend was de tweede training met Amy. Het regende pijpestelen, maar er was geen mail van Sam dat het niet door zou gaan. Dus heb ik me in mijn regenbroek en -jas gehesen en de laarzen aangedaan. Toen ik bij het veld aankwam, was alleen Sam er, maar enkele minuten later kwamen de andere deelnemers ook. Drie kwartier later waren we allemaal redelijk doorweekt (mijn regenjas hield het water helaas niet tegen, dus mijn softshell-jack eronder was ook nat). De honden hadden eigenlijk niet zo heel veel last van het weer. Voor Amy had ik een handdoek meegenomen, waarmee ik haar even lekker kon afdrogen, voordat ze in de auto ging.
's Middags klaarde het lekker op en konden we toch nog een heerlijk eindje wandelen. Het was zelfs zo warm, dat ik liep te zweten in mijn fleece. Een echte Hollandse herfstdag!

3 opmerkingen:

 1. Het hart staat stil als je hond gevar loopt en je niet weet of hij reageert op je komando. Gelukkig loopt het toch meestal goed af. Ook jouw honden hebben een beschermengel!
  Ik hoop op beter weer volgende week. Moet bekennen dat ik afgelopen zaterdag gespijbelt heb bij de kursus met Foppe. Het regende ook bij ons pijpestelen en de grond is helemaal doorweekt. Ik heb bewondering voor je doorzetten.
  Groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh jeetje, inderdaad een rare week met erg spannende momenten. Gelukkig is alles goed gekomen.
  De popcornfoto's zijn erg grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Josette,
  Dat is wel even schrikken zeg met Aike,heeft hij verder geen last meer? Je hart staat even stil als je die twee doerakken er van door ziet gaan. Gelukkig dat de chauffeur er ook rekening mee hield.
  Ja en we gaan het regen seizoen in, Saar vind het geen probleem om in de regen te lopen, dus ik ga vrolijk mee, regenjas en laarzen aan en dan kan je wel wat hebben. We zijn gelukkig niet van suiker.
  He Josette wat is "hondenpopcorn"??
  Groetjes vanuit Walsoorden, Monique en Saar.

  BeantwoordenVerwijderen