zaterdag 20 oktober 2012

Herfstvakantie

Het heeft zo zijn voordelen om op een school te werken: de vakanties bijvoorbeeld! Ik had dus ook herfstvakantie deze week. Het begon met niet zo best weer, maar vanaf zondag werd het eigenlijk steeds beter.
Voorbereiden van 'af en blijf'
Zaterdag hadden we onze 3de Lifeskills met deze keer een andere trainster, Marjolein. Zij had een soort van Rally-O parcours uitgezet. Alle onderdelen hebben we eerst apart geoefend. Grote slalombochten om pionnen, 'af en blijf', waarbij we om de hond heen moesten lopen (halverwege mocht ook), de paaltjes van het behendigheidsparcours, een binnenbocht en een buitenbocht maken (en ja, daar zit verschil in voor de hond), een lage hindernis en als laatste zit, wacht en kom voor. Tijdens het oefenen deed Amy het helemaal niet slecht. Ze had wat moeite met het af en blijf. Ik kon net tot halverwege lopen en dan moest ik weer terug om haar niet de fout in te laten gaan. Ook de grote slalombochten vond ze moeilijk, de paaltjes gingen dan weer wel goede (heb ik tijdens de puppycursus bij Brigitte al geoefend).
'Paaltjes' ging wel goed tijdens het oefenen.

Binnenbocht, best wel lastig!
Aan het eind van de les was het de bedoeling om het hele parcours met alle gehoorzaamheidsoefeningen daartussendoor in een keer te lopen. Amy was van al het oefenen al te moe en haar concentratie was ook helemaal verdwenen, dus dat ging niet zoals gehoopt. Ach, was toch een leuke les.
Omdat het weer goed werd, heb ik bijna elke dag de honden tussen de middag apart uitgelaten. Eerst Amy lekker lopen door de wijk, met veel ontmoetingen met 'vreemde' honden. Het blijft grappig om te zien dat ze dit soort confrontaties anders beleeft dan wanneer Aike er bij is. Op het losloopveld mocht ze lekker los. Ze bleef dan dicht bij mij in de buurt, terwijl ze anders Aike op de voet volgt! Ze luisterde goed op de fluit en na een aantal kleine oefeningen kon ik haar rustig aanlijnen.
Thuisgekomen was Aike aan de beurt, dus Amy ging met iets lekkers de bench in. Met Aike heb ik gestept. Lekker naar het Horsterpark, daar even alleen door het lint, en op de terugweg even een stukje zwemmen om al het overtollige zand en ander spul kwijt te raken.
Amy vindt het niet leuk als Aike weg is. Ze is wel zo slim om stil te zijn, zodra ze mij hoort. Maar Rob kon me vertellen, dat ze de rest van de tijd echt niet stil was! Daar moet dus nog wel op geoefend worden.

Vandaag was de vierde Lifeskills les. We hebben gewerkt aan het begroeten en passeren van andere mensen met hun hond. Ook de zelfbeheersing kwam aan bod. Hiervoor wordt een voertje op de grond gelegd, waar de hond wel naar mag kijken, maar dat niet zelf opgepakt mag worden. Het is de bedoeling dat er straks een voertje voor de hond gegooid kan worden, zonder dat ze er op af vliegen.
Als laatste hebben we geoefend op wegrennen en de hond meeroepen. Dat ging eigenlijk heel erg goed.Op dat moment heeft Amy geen oog voor andere honden, maar alleen voor mij (en het voertje!!).

Rond half 1 werd ik gebeld door Brigitte, die met de eigenaren van Teun (en Teun natuurlijk) in het Horsterpark liepen. Het leek hen leuk om Amy even te zien. Dus ben ik met de honden in de auto gestapt en hebben we ruim drie kwartier samen door het park gelopen. Teun kwam vrijwel direct naar Amy toe om te snuffelen en even te rennen. Teun is net iets groter en zwaarder dan Amy. Hij kon goed mee met Aike en Amy door het struikgewas heen. Zwemmen vindt hij helaas nog niet zo leuk, terwijl Amy dat heerlijk vindt.
De rest van de middag hebben de honden benut met uitrusten!!
Amy in de mand.......
Aike op zijn plek in de berging.Amy speelt graag met Rob. Ze daagt hem uit om achter haar aan te komen. Hij hoeft dan maar een kleine beweging in haar richting te maken. Dan schiet ze ervandoor, tussen de stoelen, achter de tafel en lekker blaffen. Ook ligt ze graag op schoot. Lekker samen knuffelen...!

'Veilig' tussen de stoelen...

Wachtend tot Rob haar vindt!!

Gevonden!!


En dan lekker uitrusten....

Al met al een heerlijke week, met nog superlekker weer. Volgende week is het helaas weer voorbij.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Josette,
  Hier ben ik weer, we hebben nu een nieuwe computer, de ander hield er in één keer mee op.
  Het lijkt mij een leuke cursus die je volgt met Amy,Saar haar puppy training zit erop, maar de vervolg cursus is pas in januari, ga in de buurt toch maar eens verder kijken, vind het wel heel lang wachten zo.
  Veel plezier met Amy op de cursus en tot horens.
  ps. Ik ga kijken of ik de foto's nu zelf op de computer kan zetten, dus binnenkort weer een berichtje over saar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Monique,
   De cursus is leuk, we leren veel, maar ik merk aan Amy dat ze snel haar concentratie verliest. Ik hoop binnenkort met Brigitte wat jachttraining met Amy te gaan doen. De neus werkt supergoed. En eigenlijk vind ik een buitencursus in de winter niet altijd prettig, vooral omdat er veel gevoerd wordt en ik geen handschoenen aan kan doen. En Amy eet vaak mijn vingers erbij op, dus zijn mijn handen altijd nat van haar speeksel. En dat wordt nu al koud aan de handen.
   Ik kijk uit naar je zelfgeplaatste foto's!
   Groet, Josette

   Verwijderen
 2. Je bent lekker bezig met de hondjes. Genieten is dat!
  Dat uitdagen van Amy komt mij bekend voor. Sinne doet het ook. Om de tafel heen. Echt grappig is dat!

  BeantwoordenVerwijderen