vrijdag 7 december 2012

Winter Wonderland

Voor vandaag was veel sneeuw voorspeld en die hebben we gehad! Wat een pak!
Voor Amy was het natuurlijk de eerste keer en ze genoot met volle teugen. Eerst vanochtend bij het eerste rondje. De neus ging omlaag en de riem strak. Voorwaarts! Ik had moeite om haar in bedwang te houden, ze rook zo veel onder die witte laag.
Helaas moest ze daarna in de bench, omdat onze nieuwe deuren werden geplaatst. Maar vanmiddag konden we meerijden met Brigitte naar het Horsterpark. Daar gingen de remmen los en ging ze samen met Aike achter de vogels aan. Op sommige momenten waren ze zo ver weg, dat ik zelfs Aike niet meer hoorde blaffen. Ze komen samen wel regelmatig kijken, waar ik (en natuurlijk Brigitte) ben, om daarna meteen weer er vandoor te gaan. Ik heb dan ook weinig foto's van hen kunnen maken. Alleen een paar bewogen exemplaren en een paar met de meiden van Brigitte.
Samen met Guusje spelen met een Vizla-pup

Even stilstaan om een praatje te maken met andere wandelaars

Brigitte riep....

De meiden worden gepositioneerd voor een groepsfoto

Gebeurt maar zelden dat Brigitte op de foto staat!
Na een wandeling van ruim een uur, waren we weer terug bij de auto. Honden erin en naar huis. Amy sliep al voor we daar waren. Ze kon direct weer de bench in om te slapen.
Aike had veel sneeuw gegeten. Toen ik na een half uur in de berging kwam, had hij een hele grote plas gedaan op de vloer. De stakker, zijn blaas moet zo'n beetje geknapt zijn, voordat hij dit doet. Leermomentje voor mij: Aike na een sneeuwwandeling nog eens extra laten plassen.

Op zaterdag lag er nog steeds veel sneeuw, maar scheen er ook een prachtig zonnetje.Ik ben met de honden naar het veldje hier in de wijk gegaan (mogen ze eigenlijk niet los, maar op zaterdag is er geen controleur). Aike had al enkele meeuwen zien vliegen en was al aardig opgefokt. Amy doet dan graag mee door tegen hem te gaan blaffen. Men hoort mij van verre komen!! 
Ik heb ze meteen aan het begin maar losgegooid, want ze waren bijna niet te houden. Aike ging er direct vandoor en Amy spurtte er achteraan. De meeuwen vlogen enkele keren over hun hoofden, wat bij Aike werkt als een rode lap op een stier. Ik had de camera bij me om een paar mooie foto's te maken. Op een bepaald moment stond Amy in een mooie stand naar Aike te kijken en ik wilde daar een foto van maken. Helaas stond ik er te ver vanaf, dus probeerde ik snel dichterbij te komen. Net te laat natuurlijk, Amy schoot alweer op Aike af.
De aanval wordt geopend!

Aike stond dicht bij het water en Amy wilde daar ook eens snuffelen. Ze deed nog een stap naar voren en stond ineens op het ijs, wat natuurlijk veel te dun is. Twee stapjes later zakte ze er door heen en dat was koud!! Ze begon meteen te spartelen en probeerde op de kant te klimmen, maar die is op dat gedeelte veel te hoog. Dus ik als een speer de camera opgeborgen en haar in het nekvel grijpen om haar eruit te laten klimmen. Ze schudde een keer en ging weer achter Aike aan alsof er niks gebeurd was. Maar dit betekende wel dat we meteen naar huis gingen. Er begonnen zich al snel ijsspegels aan haar vacht te vormen.
Onderweg kwamen we nog een voerplaats tegen, waar mensen de watervogels bijvoeren. Amy stond stokstijf en daar heb ik well een mooie foto van!
Jammer van de lijn, maar ik durfde haar niet los te laten!
Aike vond de vogels ook interessant...
Thuis heb ik ze nog even in de tuin gezet voor een mooi plaatje, wie weet mooi genoeg voor een kerstkaart.
Ze willen elkaar niet zien

Lekkers??

Aike is afgeleid.


Aike reageert op de buurman die langs loopt. Ook een merel wordt gevolgd, als die uit de bosjes opvliegt. Het blijft een vak apart. Toch nog maar eens met Brigitte lopen in de sneeuw!1 opmerking:

 1. Hoi Josette,

  Bij jullie is het echt al winter weer,
  levert wel hele mooie plaatjes op.
  Hier is het enkel nat en koud.
  Saar stoort zich daar helemaal niet aan en heeft vanmiddag weer heerlijk op het strand en in het water zich uitgeleefd.
  Groetjes uit een nat Walsoorden.

  BeantwoordenVerwijderen