donderdag 7 maart 2013

Jarig!

Vandaag zijn de Leafke-honden 1 jaar geworden. Gefeliciteerd allemaal. Voor de honden zal de dag als iedere ander zijn, maar voor ons mensen is het toch wel speciaal.
Vorig jaar was ik er bij toen ze geboren werden. Geweldig om mee te mogen maken. En nu zijn ze alweer 1 jaar oud! De tijd vliegt.
Jarig Jetje!
Helaas moest ik vanmorgen eerst werken, maar vanmiddag hebben we met Brigitte een eind gelopen bij Rhederlaag. En wat een feest is dat. Twee ballen mee, 1 voor Floran en 1 voor de andere honden. Brigitte gooide de bal voor Imre en die stoof er samen met Guusje achteraan. Imre wint het meestal wel van Guusje en anders pakt ze de bal even later toch af. Hetzelfde doet Amy bij Aike. Alleen lukt haar dat echt niet bij een bal, die laat hij zeker niet los. Jammer genoeg probeert hij de bal altijd wel te slopen. Dus moest ik hem, als hij het al een keer won van Imre, met ferme stem en veel aanmoedigingen inroepen en daarna de bal uit zijn bek wrikken. Zeker omdat Amy en Imre om hem heen staan te blaffen en de bal willen afpakken en het dus nog moeilijker voor hem wordt om de bal los te laten.
Een tweede bal is prooi voor Aike

Aike heeft de bal, Imre in de achtervolging


Amy staat weer op Aike te blaffen
Brigitte gooide de bal ook regelmatig in het struikgewas. Aike dook er dan enthousiast achtern, maar blijkt echt niet te kunnen markeren, want hij zocht meestal niet op de juiste valplaats. En dan was het voor Imre een koud kunstje, soms met een beetje dirigeren door Brigitte, om de bal te vinden en te apporteren. Grappig is dat Guusje om Imre heen staat te springen en blaffen en Amy doet dit bij  Aike. Een gezellige boel dus!
Amy of Imre?

Imre wordt op de bal gedirigeerd.
Floran was al op de fluit bij Brigitte komen zitten.

Hier heeft Aike toch een keer de bal gevonden.Waar blijft die bal nou??

Aike heeft de bal zien vallen, Amy en Imre volgen.
Amy kijkt eerst waar alle honden heen schieten

Floran alert als altijd


Guusje in galop
Al met al hebben we een heerlijk rondje gelopen, waren de honden moe (behalve Aike) en lekker vies (vooral Aike en Imre).Ach, straks even de stofzuiger door het huis, dan is het zo weer opgeruimd.
En natuurlijk is morgen de verjaardag voorbij, maar gaan we gewoon op dezelfde voet door. Gewoon omdat we gek zijn op onze honden! En we zoveel liefde van ze terugkrijgen..

Met een bot in de bek, klaar om te drogen en uit te rusten


Na de knipbeurt iets minder vies!

2 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke wandeling! Een super verjaardag heeft ze gehad.
  En wat geweldig dat je bij de geboorte van je eigen hond bent geweest. Heel speciaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moeten we vaker doen Josette!
  Het is daar ook zo heerlijk wandelen nou het nog mag.
  Mooi fotoverslag.

  Groetjes maar weer.

  BeantwoordenVerwijderen