woensdag 10 april 2013

Clubmatch en meer.

Een aantal weken geleden ben ik op een donderdagmiddag met de honden naar het Rozendaalse veld gegaan. Ik mocht de auto van Rob lenen. En dit keer ben ik eens NIET de camera vergeten. Ik heb een aantal filmpjes gemaakt van hoe Amy met Aike dolt! Rob is zo lief geweest ze voor mij te monteren met een swingend muziekje eronder.


En natuurlijk heb ik ook 'gewoon' een aantal foto's gemaakt.
Amy lijkt hier groter dan Aike

zo kloppen de verhoudingen weer

Snoepjes??

klaar om Aike op te vangen!

samen in de kattenbakEn op 6 april was het dan zover! De clubmatch van de NVSW in Zutphen. We moesten er voor 9.45 uur zijn, dus zijn we rond 9 uur vertrokken. We waren ruim op tijd om ons te melden en aan de hand van het programmaboekje witen we dat we in ring 2 moeten zijn voor de keuring. Op een hoek was nog mooi plek om de bench en onze stoeltjes neer te zetten. En toen was er koffie!
een mooi stekje achter de jurytafel
Het is mooi om te zien hoe de mensen met hun honden rondlopen, sommigen een beetje aarzelend, anderen vastberaden. Na de koffie gingen we op zoek naar Willy en Monique met Saar, want zij moesten natuurlijk in dezelfde ring. VOor hen was het de eerste show, dus hebben we hen een beetje op weg geholpen. Om exact 10 uur werd de dag geopend. 
De jeugdklasse waarin de Leafkes zaten begon direct om 10 uur, dus we konden meteen de ring in voor een eerste ronde. Er waren 22 teven in deze klasse, startend bij nummer 180. Saar had nummer 199 en Amy 201, dus we mochten daarna nog een hele poos buiten de ring wachten tot wij aan de beurt waren. 
het wachten kon beginnen
De keurmeester nam rustig zijn tijd en na ruim een uur waren we dan toch aan de beurt. Saar natuurlijk eerst. Ze deed het geweldig goed, ondanks Monique's zenuwen. Ook Amy liet zich van haar beste kant zien. Ze liep netjes naast me mee, liet zich zonder problemen betasten, bleef redelijk goed staan (al deed ze dat een paar minuten voordat we de ring ingingen beter) en was gewoon super.
rustig op je beurt wachten

nog steeds wachten

Amy laat zich rustig betasten

stukje draven

Hoezo Frans staan??
Omdat wij de laatsten waren, wisten we ook vrijwel meteen de uitslag. Amy kreeg een ZG, Saar een U. Monique mocht dus nog een keer de ring in met de andere honden met een U. Helaas mocht ze niet tot de laatsten blijven, maar toch een geweldig resultaat. Ook de reuen, die op dezelfde tijd de ring in moesten, scoorden alledrie een U .Maar helaas werden ook zij niet geplaatst. Wel een super uitslag voor deze Leafkes! 
Amy's keuringsrapport:
Vriendelijk en open teef. Prima rasbeeld, Ze toont wat kort in lichaam, Prima hoofd. Goede oren. Mooi donker oog. Goed gebit. Schouderblad ligt wat recht, daarom toont de hals wat kort.Goede ribben. Ze mocht iets meer voorborst hebben. Passend beenwerk. Voorvoeten wat Frans Uitmuntende vacht, goede bossige staart. Gangwerk houdt wat in achter. Staart wordt vrolijk gedragen.
Al met al een mooi rapport, enkele punten zijn ook terug te vinden bij de ouders, andere gaan we aan werken. O.a. het gangwerk gaat beter worden, door te oefenen met lopen aan de fiets of aan de step.

Tijdens deze dag konden we ook de honden laten meedoen met een onderzoek naar PDA (open ductus mitralis). Daarvoor moesten we 'even' langs de mensen van de Universiteit van Utrecht, die het volledige DNA-onderzoek gaan uitvoeren. Wij zijn om 13.15 uur in de rij gaan staan en om 14.30 uur was ik met Amy aan de beurt. Voor de meeste honden duurde het onderzoek en het bloedprikken zeker 5 minuten, Amy was binnen 3 minuten klaar. Zij had helemaal geen moeite met luisteren naar haar hart en het prikken heeft ze waarschijnlijk niet eens gevoeld, omdat er een studente voor ons stond met lekkere brokjes, die ze continu aan Amy voerde. Eindelijk is die vraatzucht eens ergens goed voor!
Na dit onderzoek hebben we afscheid genomen van Willy, Monique en Saar en zijn we naar huis gereden, waar Aike met smart op ons zat te wachten.
Ietwat onscherp, maar toch een mooi plaatje
Het was weer een drukke dag, maar we hebben veel plezier gehad met zijn allen. Volgende ontmoetingsmoment: de fokkersdag op 1 juni En dan is Shaan er ook bij.


3 opmerkingen:

 1. Ja, het klopt wat meneer Rutten zegt: ze staat Frans maar ís het niet! kwestie van handling. Ze toont niet kort in lichaam, wel in hals maar dat komt door de schouder die een tikje meer naar achteren geplaatst zou moeten zijn waardoor de voorborst ook beter wordt. Overigens staat in de rasstandaard dat de stabij een korte nek moet hebben. Nou, dat heeft ze.;-)Prachtig hondje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, handling! Moet ik nog wat meer op trainen dus. Ik moet wel zeggen, dat ze eerder wel goed stond. Net of ze moe was van het staan in de ring. Ze wilde eigenlijk niet meer! Volgende keer iets langer wachten, voordat ik met haar de ring in ga of haar laten zitten misschien? Ik heb er ook een hekel aan om steeds met haar te lopen sollen, dan maar een beetje Frans. C'est la vie! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind haar mooi! En volgens mij blijft ze maar kwispelen, zo op de laatste foto te zien?
  En ze heeft ook nog een mooi keurverslag! Super toch!
  Wat heeft Aike een mooie mantel trouwens. Was me nog nooit zo opgevallen.
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen