zondag 22 februari 2015

Het gaat gebeuren!

Ruim een jaar na mijn laatste blog, toch maar weer eens een update!
Er is veel gebeurd!

In april heb ik met Amy meegedaan aan de clubmatch van de NVSW. Ze had nog minimaal 1 ZG nodig om met haar te mogen fokken. Ze kreeg een U en werd uiteindelijk 5e van de Open Klasse Teven. We grepen letterlijk net naast een beker! Maar de U was mooi binnen.

Nu staat niks meer een nestje in de weg.Aan alle criteria is voldaan. Het was dus wachten op de volgende loopsheid. Deze begon 6 oktober 2014. Iets later dan ik gedacht had. De eerstvolgende loopsheid zal eind april, begin mei 2015 zijn.

Deze loopsheid heb ik laten gaan, omdat we met de jaarwisseling niet thuis waren. Aike is zo bang voor vuurwerk, dat we dit keer een vuurwerkvrij (lees: arm) park hebben opgezocht. Ook de zus van Amy, Rivan ging mee, want ook zij had moeite met vuurwerk. We hebben een relaxte jaarwisseling gehad!
Rivan is nog 10 dagen langer gebleven, omdat Brigitte en Bertus genoten van een welverdiende vakantie in warme en zonnige oorden.

In december heb ik 3 reuen uitgezocht via ZooEasy en de dekreuenlijst van de NVSW. Vol goede moed een dekaanvraag ingestuurd, maar helaas: geen van de drie werd geschikt bevonden. De ED en hartproblemen in de lijn van Amy beperken het aantal geschikte reuen enorm!Via fb een oproep gedaan voor reuennamen en met ca 12 reuen weer ZooEasy ingedoken. Weer drie reuen gevonden en opgestuurd.
Brigitte heeft daar nog een reu aan toegevoegd, die zij zeer geschikt achtte. Deze reu is ook uiteindelijk door de Fac goedgekeurd en op 19 februari kwam de toestemming binnen voor de dekking tussen Amy en Hylke Sir van de Wagenschuur. Ik heb direct gebeld met de eigenaren van Hylke, maar die waren helaas niet thuis. Wel ingesproken op het antwoordapparaat. 's Avonds belde Geert Jan de Jong en hebben we een prettig gesprek gehad. Voor Hylke en voor henzelf is het de eerste dekking, wordt misschien nog spannend, maar we gaan er iets moois van maken. Misschien, als de tijd het toelaat, nog een keer persoonlijk kennis maken. Ook prettig wellicht voor de honden.

Als alles goed gaat zal de dekking in het voorjaar plaatsvinden en worden er in de zomer pups geboren! We gaan ervoor!
Amy

Hylke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten