maandag 17 februari 2014

Tempus fugit.....

Tjongejonge, het is alweer een hele tijd gelden dat ik iets geplaatst heb hier....
Inmiddels zijn de feestdagen voorbij. Amy had op oudjaarsdag toch wel erg last van de knallen, Aike was helemaal van slag. Eind van dit jaar zoeken we een vuurwerkvrije plek op.
Op 15 januari ben ik samen met 15 anderen gestart met de fokkerscursus van de NVSW. 4 zaterdagen van half 9 tot ca 5 uur in de middag in Zwolle. Monique van Saar is ook geweest. Omdat het voor haar echt een enorm lange rit is, heeft ze drie vrijdagen bij ons geslapen en zijn we 's morgens samen naar Zwolle gereden.
Helaas heeft ze de laatste dag moeten missen, vanwege ziekte, mag wel ingehaald worden natuurlijk! Het bed staat klaar, Monique!

Er komt een enorme stroom aan informatie op je af en vooral na de eerste dag sloeg bij mij de twijfel toe. Wil ik dit allemaal wel? Heel veel administratieve rompslomp, veel rekenigen betalen, voordat je iets gedaan krijgt en dan ook nog met nieuwe pupeigenaren overweg kunnen.....ik vind het nogal wat. En oh ja, een goede dekking en bevalling horen daar ook nog aan vooraf te gaan.

Dinsdag voor de laatste zaterdag, ben ik aanwezig geweest bij de geboorte van de volle broers en zus van het Leafke-nest, het Sinne-nest. En daar heb ik al een beetje van de theorie in de praktijk kunnen brengen. En ja, dan gaat het hart toch sneller kloppen en wordt het duidelijk, dat ik dat zeker één keer toch zelf wil meemaken!!
Pupje van Imre nog in het vlies

Op de laatste cursusdag hebben we de "case eigen hond" gedaan, een presentatie van hoe en wat en waarom je wil fokken. Daarna kregen we het bijbehorende certificaat.
De deelnemers en instructeurs van de fokkerscursus


Dus, afhankelijk van de loopsheid van Amy, zal zij voorjaar 2015 worden gedekt. Eerst wel nog even minimaal een ZG halen bij de clubmatch, maar dat moet geen probleem zijn! Dan de dekaanvraag in orde maken voor Siebe, zoon van Aedske fan it Topppenhuster Fjild en Pier fan e Blommetun. Ik moet wel nog op zoek naar een reservereu, daarvoor wil ik naar de reuenparade op de fokkersdag in april.

Wordt vervolgd!

1 opmerking: