woensdag 29 mei 2013

Kamperen in Limburg

We zijn alweer bijna 3 weken thuis, maar toch....
Op 4 mei hebben we de caravan achter de auto gehaakt en zijn rond 11.00 uur vertrokken naar Epen in Limburg. Na ca 1,5 uur zijn we even gestopt om de benen te strekken en een bammetje te eten. Ook de hondjes konden lekker de pootjes strekken en een plasje doen. Wel aan de lijn, want we stonden op een grote parkeerplaats aan de A2. Het waaide hard, maar er stond een heerlijk zonnetje.
Rond 14.00 uur kwamen we op de camping aan (Oosterberg). Ik moest even wachten met de caravan en Jan ging aanmelden. Na ca 10 minuten werden de honden toch wat ongedurig en heb ik ze even uit de auto gelaten om te plassen. En natuurlijk kwam Jan op dat moment weer aanlopen en moesten ze weer terug de auto in: niet leuk!
We vonden een mooi plekje en zijn maar direct de voortent op gaan bouwen. Honden aan de lange lijn, niet ideaal. Toen de tent stond, kon ook ons hekwerk uitgezet worden. Geen lijnen meer die om alle poten en haringen vastzitten. Nu alleen nog een soort van poortje maken. Wordt aan gewerkt, al is het voorlopig alleen nog in de ontwerpfase!
En maar kijken.....

Vast iets heeeeel interessants te zien!

Aike en Amy hadden natuurlijk veel te bekijken en veel bekijks. Iedereen die langs kwam, moest aangeblaft worden door Amy en Aike viel haar steeds bij.Overdag kwamen ze dan ook niet aan rust toe. Gelukkig werd dat 's nachts ruimschoots ingehaald in hun benches in de voortent.
De supergrote bench van Aike met daarnaast die van Amy
handdoeken erover tegen de kou

Vooral de eerste twee nachten was het erg koud, maar daar leken ze geen van beiden last van te hebben.
Aangrenzend aan de camping is een groot bos van Staatsbosbeheer, waar de honden lekker konden razen (weliswaar illegaal, maar dat risico hebben we samen met alle andere hondeneigenaren maar op de koop toe genomen).
Samen struinen

Na vele pogingen........

Neus omlaag of neus omhoog?

Aike in het gras

In galop
Vanaf maandag werd het overdag lekker warm, de zon scheen uitbundig en er blies een lekker windje. Recept voor zonnebrand! Jan had al snel last van dat ene kale plekje op zijn hoofd. En te laat met de pet natuurlijk.

Na woensdag werd het weer wisselvalliger weer en moesten we vaker in de voortent zitten, maar dat deert niet als je een paar flinke boeken bij je hebt. Ook de honden vonden dat niet vervelend, ze konden toch nog regelmatig buiten kijken wie er langs het hek liep.

Op donderdag zijn we op bezoek gegaan bij een oud-vriendin van mijn moeder in Beek, die we eigenlijk een beetje als familie beschouwen. Zij was pas aan haar heup geopereerd en kon nog niet zo heel goed uit de voeten. En we waren natuurlijk in de buurt.  De honden hebben daar de hele tijd heerlijk liggen slapen; eindelijk rust! Er was hier immers niks te zien!

Op vrijdag zijn we rustig aan de tent gaan afbreken. Voor- en zijkanten er uit, lekker schoon en droog.
's Avonds lekker binnen in de caravan, potje Rummycub, hondjes languit aan de voeten.
Opperste concentratie

Diepe rustDie nacht hebben de honden in de caravan geslapen. Amy kwam regelmatig bij mij kijken, als ik me omdraaide of uit bed ging voor een sanitaire stop. Het liefst was ze er bij komen liggen op bed, maar dat heb ik niet toegestaan. Dan is het einde zoek en liggen wij straks in de voortent....
Aike ligt bij de deur, is iets koeler

Samen op het kleed

Wirwar van pootjes


Zaterdag heb ik ze, na het eten in de auto gelegd, omdat het hek en de tent verder afgebroken werden. Vonden ze niet erg, zo werden ze in ieder geval niet vergeten.
Rond 11 uur was alles opgeruimd en de caravan weer aangehaakt en konden we richting Duiven. Een half uur later begon het vreselijk te regenen en was er geen mogelijkheid meer om te stoppen. Om half twee waren we thuis. Onderweg geen kik van de honden, wat een kanjers!

1 opmerking:

 1. Heel herkenbaar wat Aike doet, Saar heeft ook in de caravan geslapen op haar kussen, maar als het kon,zou ze zo op het bed gaan liggen.
  Lekker dat Aike en Amy zo lekker kunnen struinen. Hahaha rummicub doen wij ook altijd op vakantie, ligt standaard in de caravan.
  Het spel voor op de camping.
  Groetjes vanuit Walsoorden, kom maar eens in het zeeuwse camperen, volgens De Bilt hebben ze hier de meeste zon-uren. :-)
  Doei.

  BeantwoordenVerwijderen