dinsdag 11 juni 2013

De fokkersdag

Op 1 juni was de fokkersdag voor het Leafke-nest. Om kwart voor negen stond Brigitte voor de deur om naar Zutphen te gaan. Ik reed zelf, omdat Brigitte eerder terug moest. Zij had op de heenweg wel Sela met Shaan bij zich. De standaardroute naar Zutphen was afgesloten en Brigitte wist een kortere weg dan de aangegeven omleidingsroute. Tegen half tien kwamen we bij de Hanzehal aan. Daar waren ook al snel de andere eigenaren met de broers en zus van Amy. Na een kopje koffie togen we gezamenlijk naar de ring.

Sela, Erik, Marianne en Brigitte

baas van Dries, Bianca en Sela

Om 10:00 uur precies werd als eerste Dries beoordeeld door de keurmeester, gevolgd door Imre en daarna alle nakomelingen van dit stelletje. Op een enkeling na, lieten ze zich goed betasten en bewonderen.
Rustig wachten op je beurt

Foppe vindt het een beetje vreemd

Teun is niet blij


Nadat ze alle honden had gecontroleerd, gaf de keurmeester nog een nestbeoordeling. Zij was zeer te spreken over alle honden en sprak de hoop uit, dat ze ingezet zouden worden voor de fok.

Na de keuring zijn we met 5 van de honden naar het Rozendaalse veld gereden voor een wandeling. Eerst hadden we een kop koffie of thee met iets lekkers (Monique had uit Zeeland heerlijke bolussen meegenomen).
Koffie met....

Kijken naar de honden


Tijdens de wandeling was Saar in het begin heel erg in trek bij de reuen, ze was nl. net die week loops geworden. Maar de dame gaf netjes aan, dat ze niet gediend was van al die opdringerige heren en daarna konden we gewoon lekker lopen.

Hmmm, wat ruikt het hier lekker

Lekker vrij

Jongens, laat Saar met rust!


Shaan liep een eindje mee met een andere roedel, die ver voor ons uitliep, maar kwam toch na verloop van tijd weer terug bij onze groep.
Na een wandeling van een uur waren we weer terug bij het startpunt. We hebben afgesproken dit minimaal één keer per jaar te herhalen, omdat het gewoon heel erg leuk is om deze hondjes regelmatig terug te zien.

1 opmerking:

 1. Hoi Josette.
  Oef dat is weer al een tijdje geleden.
  Het was wel een hele leuke dag.
  Oh ja die enkeling wie zou dat nu geweest zijn, Saar was die dag wel heel erg mutsig, het is haar vergeven :-).
  Ik zal onze vakantie belevenissen ook weer op het blog zetten. Tot horens. Groetjes van ons allen uit een nu opgefrist Walsoorden.

  BeantwoordenVerwijderen