maandag 23 september 2013

Luieren, loops, logé

De zomer is voorbij, wat was het af en toe heet. Wij zijn van 14 t/m 31 juli op camping De Finne in Reahus geweest en we waren blij dat we voor deze plek gekozen hadden. Hier stond een prettig verkoelend windje elke dag en we zaten aan de Franekervaart, waar de honden af en toe lekker konden afkoelen.
Ondanks de hitte hebben zij zich overigens prima vermaakt en wij ook, al hebben we bar weinig uitgevoerd.
Ons 'eigenste' stekkie!

Op de uitkijk

Haas gespot

 Op zaterdag 20 juli begon de dag een beetje bewolkt en we besloten naar Makkum te gaan, naar het IJsselmeer. Na een prettig ritje over mooie landwegen, kwamen we in Makkum aan. Toen we de bordjes 'strand' volgden, zagen we ineens ook een bordje 'hondenlosloopgebied' en besloten we daar naartoe te gaan. Hier konden de honden zich even helemaal uitleven in een groot, met struiken begroeid gebied. Er liepen een soort uitlopers van het IJsselmeer doorheen, zodat er ook nog lekker gezwommen kon worden. Na een uurtje hier rondgestruind te hebben, kwam de zon weer door de bewolking heen en werd het direct weer warm. We besloten niet meer Makkum in te gaan, maar terug naar de camping. Onderweg hebben we onszelf getrakteerd op een frietje met frikandel, wat we op een carpoolplaats (!) verorberd hebben. Hadden we al de hele week zin in! Hoe slecht, de honden hebben ook een stukje gehad ;-)

In de loop van de tweede week kregen we een tweetal keren te maken met ruig weer. Een keer met veel wind en één keer met hevig onweer en slagregens. We hebben de boel gelukkig droog gehouden. En hoewel Aike licht nerveus werd, had Amy nergens last van.

Neus in de wind
Nog een neus!
Dinsdag 30 juli hebben we de voortent weer afgebroken. We waren net klaar toen er een bui begon die tot dik in de nacht duurde. 's Morgens stonden we dan ook met onze voeten in het water, dat op het grondzeil natuurlijk lekker bleef liggen. De terugreis op woensdag verliep voorspoedig en we waren om twee uur weer terug in Duiven, waar Rob ons stond op te wachten.

17 augustus werd Amy voor de tweede keer loops. Ook nu laat ze op de 9e dag Aike haar besnuffelen en staat ze voor hem met de staart opzij gedraaid. Vanaf dag 13 is dat helemaal over en trekt ze zelfs haar lip op.

Vrijdag 30 augustus werd Imre door Brigitte gebracht voor een logeerpartij van bijna 4 weken. Alleen maandag 2 september werd ze nog een keer opgehaald, omdat Brigitte nog een keer kon oefenen voor een proef. Dinsdagavond werd ze weer gebracht en ze dook direct op het kussen in de woonkamer alsof ze wilde zeggen: "Ga maar, ik vind het hier wel prima!" Fijn natuurlijk, dat ze hier net zo graag is als thuis, maar het blijft slikken voor de baas. Toch, Brigitte??

Het aan de riem uitlaten van drie honden valt niet altijd mee, vooral omdat Aike dan erg heftig reageert op andere honden en Amy dan weer op hem. Als het erg lang aanhoudt, gaat zelfs Imre tegen Aike blaffen. Is heel relaxed lopen zo, NOT! Tussen de middag neem ik dan ook eerst de twee meiden en daarna Aike. Hij weet het al, want als ik zeg, dat ik eerst met de meiden ga, hij nog even moet wachten en ik dan lekker met hem ga ballen, gaat hij al niet meer mee het halletje in.

Moeder en dochter samen op een kussen

Imre's kussen inde berging is gewild


De eerste zondag was het lekker weer en heb ik de honden 's middags mee genomen naar Mariendaal in Oosterbeek. Daar gingen ze even he-le-maal los. Ook Imre is in haar element en rent met Aike en Amy mee het pad af en de ruigtes in. Na twee keer op en neer geweest te zijn, komt ze echter meer bij mij lopen. Dan is het wel weer even mooi geweest.
Samen strûnen

Aike wordt belaagd


Mooi plaatje
Drie alerte koppiesLater, bij het water, heeft ze nog een keer een dolle bui en samen met Amy is ze Aike aan het uitblaffen.
En natuurlijk hebben ze hier ook even lekker gezwommen. Niet zo fijn voor mij, omdat ze op de rest van de weg erg veel zand meesjouwen, wat ik dan weer later in huis vind.

De tweede zondag ben ik naar het Rozendaalse veld geweest. Hier gingen ze niet zo hevig te keer. Alleen Aike moet in het begin even blaffen en rennen.

Drie op een rij


Klaar om naar huis te gaan


Het derde weekend ben ik op zaterdag met de honden naar Rhederlaag geweest, omdat we 's middags weg gingen en Rob de hondjes uit zou laten. Er mogen vanaf 16 september weer honden komen. En ik denk, dat niet veel mensen zich dit realiseerden, want het was lekker rustig. Ook hier hebben ze heerlijk gerend en natuurlijk gezwommen. Ik had weer genoeg zand om een aardige bak te vullen!

Nu loopt de logeerpartij weer op zijn eind. Als het goed is wordt Imre woensdag of donderdag weer opgehaald (of ik breng haar!), want dan zit ook de prachtige reis van Bertus en Brigitte naar China er weer op. We zullen haar missen en zeker Amy, want die heeft veel geknuffeld met haar moeder.
Imre in favoriete houding


Geen opmerkingen:

Een reactie posten