donderdag 19 juli 2012

Naar de hei met

een roedel Staby's en 1 Wetter!

Op maandag kwamen de neefjes van Brigitte bij haar logeren. Nicolàs, de nieuwe eigenaar van Pongo, moest leren om te gaan met de hond en alle commando's.
Dinsdag belde Brigitte me voor een extra puppyles op De Nieuweling. Voor Nicolàs was het allemaal nog erg moeilijk, niet in de laatste plaats vanwege de taalbarrière. Zijn broer Francois kon heel veel vertalen naar het Frans, maar hier en daar bleef er toch iets achter in de vertaling. Nicolas moet gewoon veel oefenen.

Woensdagmiddag hadden we afgesproken om met de honden naar de hei te gaan. Alle honden gingen mee: Jessie, Floran, Imre, Guusje en Pongo van Brigitte en Aike en Amy van mij. Een hele meute stormde het bos in.
Yeah, vrijheid!
De hondenvangers!

Amy was erg onder de indruk van alle honden. Ze ging heel laag voor zowel Jessie als Guusje. En ook voor haar eigen moeder heeft ze veel ontzag.
Amy en Pongo in een positiegevecht

een kleine slang kronkelde over het pad, een Hazelworm?

Elke modderplas werd geïnspecteerd!


Het waaide superhard, op sommige stukken werden we bijna gezandstraald. Zodra de zon scheen werd het ook direct warm, dus het tempo kwam steeds lager te liggen. Na ca 1 uur en een kwartier waren we weer terug bij de auto. De honden waren compleet uitgeteld, de mensen hadden het warm.
Een tweede Wetter op de hei, dat zie je niet vaak

Amy gaat laag voor de andere honden

Jessie blijft even achter voor een sappige modderpoel

Amy is erg onderdanig naar Jessie

U riep?? Heb je toch zeker wel iets lekkers!

Wat moet mijn moeder doen??

Imre en Pongo willen dezelfde stok, Imre wint. Natuurlijk!

Lekker dan, midden op het pad!

Jessie en Floran lopen de hele lengte van de plas te sloeberen..

Boven op de 'berg' even bijkomen en genieten van het uitzicht

Nicolàs moet oefenen in het handelen van Pongo

Hij is erg blij met die lieve Pongo!

In ganzenpas weer naar beneden

Francois aan kop van de karavaan

En weer zo'n lekkere modderpoel

Imre ligt te klaar om Floran tegen te houden

Welke kant nu, Brigitte?

Terug bij Brigitte hebben we lekker op het dakterras iets gedronken. De meiden van Brigitte gingen allemaal gestrekt. Amy en Pongo waren al snel weer in een gevecht verwikkeld. Aike heeft zelden rust in het lijf en heeft het hele terras rondgehobbeld op zoek naar spannende dingen. En die zijn er genoeg: konijnen, kippen en her en der de leukste speeltjes. Een daarvan wilde hij liever niet meer loslaten, maar na enig aandringen van mijn kant, liet hij dit piepende schildpadje toch ook maar liggen.
Helemaal total loss!

1 opmerking:

  1. Ik zit hier rode oogjes na te genieten van de wandeling. Pongo is vanmiddag vertrokken... Kun je zoveel houden van een hond?? YES, YOU CAN!
    Ik ben zó blij voor Nicolàs maar och, wat mis ik dat manneke al... Gelukkig zie ik hem over een paar weekjes nog en natuurlijk houden we contact via skype. Moet alleen nog even ingesteld worden.
    Thanks, voor de prachtige foto's en het verhaal. Ik maak een link op Pongo's blog.

    BeantwoordenVerwijderen