vrijdag 27 juli 2012

Zeehond?

Of toch een jachthond?

Amy is, net als Aike, gek op water. Ze zwemt dapper met hem mee, als hij de bal gaat ophalen die we gooien. Vandaag nam ze zelf ook een bal mee, die we aan de rand van het water gevonden hadden. Helaas nam ze ook nog iets anders mee: een klein visje, dat op het water dreef. En dat heeft ze smakelijk opgegeten, met schub en vin! Het is te hopen, dat ze er niet ziek van wordt. Al zag de vis er nog goed uit (voor zover we de kans kregen om dat te bekijken, we kregen niet de kns om hem af te pakken).
Na het zwemmen worden de honden kort afgedroogd, waarna ze lekker kunnen uitrusten. Amy krijgt dan van die leuke dreadlocks in de haren van haar oren.

prachtige dreadlocks 
Vandaag zou de laatste echt warme dag zijn van deze week. Er wordt regen en onweer voorspeld voor vanavond en morgen zal het koeler worden. Nu vind ik persoonlijk 22 graden meer dan voldoende! Ben benieuwd hoe de honden dat gaan ervaren. Aike wordt altijd een  beetje hyper vanonweer, hij wil graag kijken waar die herrie vandaan komt. We wachten het gewoon maar af.


Toen het van de week zo warm was en de honden al twee keer gezwommen hadden, heb ik een bak met water neergezet. Ik had er een paar brokjes in laten vallen. Aike had er snel een te pakken, maar Amy vond het net te diep en dus besloot ze de bak leeg te maken! En toen konden de brokjes gewoon gepakt worden.

Hoe kom ik daar nu bij?
Nou zo dus!


De honden blaffen beide als er andere honden voorbij komen. Amy blaft ook op Aike om hem uit te dagen. Ik probeer dat te negeren, maar op de camping is dat natuurlijk moeilijk en vaak vervelend voor andere mensen.
De eigenaar, Martin, zelf hondentrainer en eigenaar van verschillende honden, gaf mij de tip om de honden te  corrigeren met een luid 'NEE' en te laten schrikken met de straal uit een waterpistool. Die ben ik gaan kopen in het dorp De Wijk en we hebben het meteen uitgeprobeerd. Amy was direct onder de indruk, vooral als de straal op haar achterkant terecht kwam. Aike vond het eigenlijk wel leuk, tenzij het vanuit een onverwachte hoek kwam. Vandaag is het vaak al genoeg om 'NEE' te zeggen. Amy is zelfs zo onder de indruk, dat ze de tent inschiet op het moment dat we Aike willen corrigeren. Voor haar voorlopig dus alleen 'NEE' zonder de waterstraal!


Amy is in de bench gaan liggen om de waterstraal te ontlopen

2 opmerkingen:

 1. Een kind van Imre!
  Die zou dat probleem ook op deze manier opgelost hebben. Genieten hoor op die camping! Ziet er leuk uit en zoals je zegt: een walhalla voor de honden!

  Maak er nog een mooie week van!!

  Zij die werken groeten u...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. grapig we zitten vlak in de buurt camping in Balkbrug camping reestdal vlak bij de wijk
  gr fokke

  BeantwoordenVerwijderen