maandag 9 juli 2012

Op bezoek bij zusje Saar met Brigitte

Zondagochtend ging de 8ste puppyles vanwege de regen niet door. Misschien volgende week nog een kans. Vanaf 16 juli is het neefje van Brigitte bij haar in huis om te leren hoe hij met Pongo om moet gaan. Eind augustus gaat Pongo dan definitief mee naar Shanghai. Een lange reis voor hem met het vliegtuig in de speciale  reisbench.

Zondagmiddag hebben we al even geoefend op zo'n lange reis. Brigitte gaat altijd de stamboom bij de nieuwe pupeigenaren langsbrengen en dit keer was dat bij Saar en de familie Menu in Walsoorden vlakbij Hulst. Een reis van ruim 2,5 uur. Amy mocht ook mee. Brigitte kwam ons om kwart over twaalf ophalen. Beide honden gingen achterin. Eerst samen los, maar ik heb Pongo toch maar in de bench gestopt. Rijdt een stuk rustiger.
Beide hondjes gingen vrijwel meteen rustig liggen slapen. Na 1,5 uur kwamen we op Belgische wegen terecht, wat zich direct uit in meer lawaai van de banden. Amy schrok hier van en kwam over de achterbank naar voren toe. Ik heb haar toen maar aan mijn voeten neergelegd, waar ze na een paar minuten toch weer rustig ging slapen.
Vanwege het slechte weer en een file op het laatste stuk naar Hulst, kwamen we pas om 3 uur aan bij de familie Menu. We werden zeer hartelijk ontvangen. De hondjes konden zich in de tuin even helemaal uitleven, terwijl wij genoten van een lekkere kop koffie. Helaas kwam ook hier de regen even met bakken uit de hemel en moesten we binnen schuilen.


het prachtige buitenhok van Saar werd door Amy en Pongo uitvoerig besnuffeld
3 puppy's in 'gevecht'
Toen het weer droog was, zijn we met de honden gaan wandelen. Even de straat uit, de dijk over en we stonden aan het water van de Schelde. Natuurlijk wel boven aan de dijk.

de honden werden door 4 camera's vastgelegd

er vaart een groot schip voorbij, op weg naar Shanghai?

met de neus aan de grond voor alle nieuwe luchtjes

Amy hoort me goed roepen ondanks de wind

er is aardig wat water gesloeberdDe honden hadden daar geen moeite mee en gingen regelmatig via de stijle wand van de dijk naar het water. Er was een klein stukje strand waar ze even aan het water konden spelen en ravotten. Ondanks het toch zoute water, dronken de honden er redelijk wat van. Terug van de wandeling zijn we meteen weer in de auto gestapt voor de terugreis. Dit keer heb ik Amy in de bench gedaan en mocht Pongo 'los' in de auto. Ook nu gingne ze weer vrijwel direct slapen. Pongo heeft ook nog even geprobeerd om over de bank te komen, maar Brigitte kon nog net op tijd ingrijpen en hem terugsturen. 

Omdat we best wel trek kregen, zijn we in Veghel even gestopt voor een hapje bij Snackbar Jopie (sorry zus, we waren in de buurt, maar het was al te laat om aan te komen). We hadden de honden in de auto gelaten en dat ging erg goed. Bij terugkomst hebben we ze wel even laten plassen en vooral Amy moest super nodig! Ze heeft wel 30 seconden zitten plassen! Daarna weer terug in de auto voor het laatste stuk naar huis. Om half negen werd ik door Brigitte voor de deur afgezet. Een lange dag, maar wel supergezellig! 

1 opmerking:

  1. He Josette,
    Gelukkig dat de terug reis goed verlopen is voor jullie en de hondjes,ze hebben inderdaad wel wat water opgeslobberd.
    Het was super leuk dat jullie er waren, jammer dat het zo kort was.
    Saar was ook uitgeteld zelfs vandaag heeft ze meer geslapen dan anders. En ze heeft een pak met koekjes gesnaaid van tafel, daar moeten we een beetje beter op letten, dat we niets meer op het randje leggen. Groetjes en tot horens.

    BeantwoordenVerwijderen