dinsdag 15 mei 2012

Een lange reis voor Amy, een avontuur voor Aike


Zaterdag begon ook rustig. Jan wilde naar Intratuin en natuurlijk was dit een uitgelezen kans om iets nieuws toe te voegen aan de socialisatie van Amy. We hadden een handdoek meegenomen om in het wagentje te leggen. Na een aantal meters wilde ze er uit. Ze bleek te moeten poepen. Gelukkig had ik plastic zakjes bij me. Daarna ging ze toch terug in het wagentje en daar heeft ze de hele tijd gelegen. Dit soort indrukken vermoeien enorm, ze ging rustig liggen en om zich heen kijken. Natuurlijk kreeg zij de nodige aaitjes en bewonderende woorden. In de auto viel ze meteen in slaap.

Waar ze wel nog moeite mee heeft, is als ik met Aike wegga. Een stukje steppen of zo. Volgens Jan probeerde ze zelfs onder de poort door te kruipen. Moet snel iets aan gedaan worden.

's Middags hadden we een barbecue-feestje in Ommen bij de ouders van Paulien. Ik had Bertus gevraagd of zij een paar uurtjes voor Aike wilden zorgen.
Voor Amy was het de eerste keer alleen zo'n lange rit in de auto. We hadden de bench er ingezet, zodat ze niet door de hele auto kon zwerven. Het eerste kwartier had ze het niet naar haar zin en dat liet ze luidkeels blijken. Daarna was het ineens stil, tot vlak voor Zwolle. Ze begon te keffen en te piepen, dus vroeg ik Jan om een parkeerplaats op te zoeken. Die was er natuurlijk niet, dus even van de snelweg af en een woonwijk in. Na een paar minuten ging Amy zitten om te plassen en even verder ook om te poepen. Daarna heeft ze de laatste 20 minuten rustig gelegen.
Amy at ook buiten!
Natuurlijk oogstte ze veel oh's en ah's op het feest. Ze gedroeg zich voorbeeldig. Is op mijn schoot in slaap gevallen. Er was veel volk en dat was ook nog eens erg luidruchtig. Na een plasje heb ik haar in de woonkamer bij de oude retriever Bobby van de familie gelegd. Daar heeft ze rustig liggen slapen. Ook Bobby vond het wel leuk, hij lag met zijn neus voor de bench. Na het eten heb ik haar weer opgehaald, zodat ook zij kon eten en een plas doen.

Bas bracht Amy naar de auto
We kwamen om 22:00 uur weer thuis waar Aike al weer op ons zat te wachten. Hij leek erg blij om Amy weer te zien. En dat was ook wel logisch na het grote  avontuur dat hij had meegemaakt. Brigitte vertelde me dat de volgende dag.

Hij was met Bertus en alle andere honden in de auto meegegaan naar de voetbalvelden van DVV. Op de terugweg werd Bertus even staande gehouden voor een praatje. Toen hij de honden riep, kwam hij er een te kort: Aike was afgedwaald en onvindbaar. Bertus heeft lichtelijk in paniek Brigitte opgehaald om samen met hem naar Aike te zoeken. Brigitte dacht dat hij wel naar het Horsterpark zou lopen, omdat ik dat heel vaak met hem loop in omgekeerde richting. Onderweg bleek bij navraag dat hij daar inderdaad gelopen had, maar al een poosje geleden. Brigitte is dus ook het hele stuk vanuit het park naar ons huis gelopen, want hij was ook niet door Bertus op het parkeerterrein gevonden.
En daar zat hij inderdaad voor de deur netjes te wachten. Hij heeft een aardig stuk in zijn eentje gelopen en gelukkig zonder ongelukken. Toch wel een slimme hond. En een slimme Brigitte, die wel vermoedde dat hij dit zou doen.

Zondagochtend was de tweede puppycursus van Brigitte. Dit keer achter het uitvaartcentrum in De Nieuweling. We hebben op een zonovergoten stuk gras lekker getraind met de pups. Iedereen had goed geoefend de afgelopen week en dat was te zien. Natuurlijk is er nog meer te leren en moeten we blijven oefenen. Zoals het commando 'wacht', wat op vele manieren gebruikt kan worden, bijv. bij het voeren of bij het aflijnen, zodat dat hij of zij er niet meteen vandoor gaat.
netjes zitten levert iets lekkers op

Geen opmerkingen:

Een reactie posten