dinsdag 15 mei 2012

Knuffelen en spelen

Geknuffeld werd er al sinds vorige week,samen geslapen ook, maar vandaag werd er voor het eerst gespeeld. Dit heeft Aike al jaren niet meer gedaan. Nu joeg hij achter Amy aan en daagde haar uit. En omgekeerd. Superleuk!

Knuffelen. Amy blijft wel nog tussen de stoelen voor de veiligheid.


Spelen. Amy zit in de berging achter de deur en Aike staat haar op te wachten. Omdat onze vloer toch voor dit soort redelijk glad is, mag dit spelletje niet te lang duren. Als het beter weer is, kan het ook lekker buiten.

3 opmerkingen:

 1. Hoi Josette,

  Leuk dat Aike en Amy het zo goed met elkaar kunnen vinden.
  Ik herken zoveel in de dingen die je beschrijft ook in Saar, Saar heeft deze week lekker op het strandje bij ons met de honden uit de buurt gespeeld, af en toe rolde ze omver en krabbelde weer op om achter die kolossen aan te rennen.
  Wanneer ze moe wordt stopt ze gewoon en wacht ze tot die honden weer bij haar terug komen.
  Josette bijt Amy ook zo veel? Ik probeer het op te vangen door haar een botje of kauwblad te geven, maar soms hangt ze echt aan mijn mouw of bijt ze in je broek. Heb jij hier een remedie voor, de een zegt je duim onder haar tong duwen en iemand anders vertelde om haar lip met je vinger over haar tanden te duwen, ik vind het vervelend omdat ze het ook naar andere mensen doe, die haar willen aantrekken, ze is hier van de week mee begonnen. Please heb je een goede tip. Groetjes Monique.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens Brigitte: hand over de neus (zoals de moeder en andere honden doen) en negeren. Wat ook helpt is hard 'au!' roepen en stoppen met het spel.
  Ik heb het Brigitte gevraagd en zij zal je waarschijnlijk ook nog wel mailen!
  Succes en wel blijven genieten!
  Groetjes, Josette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Josette,

  Genieten doen we wel hoor, dat is geen probleem, vandaag heeft Saar haar prik gekregen en ze deed het prima een klein piepje bij het prikje en bij de druppeltjes bleef ze netjes zitten.
  Donderdag begin ik met de puppy cursus, maar ik kijk ook naar jullie filmpjes en leer daar ook van en pas het ook toe.
  Wat een belevenissen met zo'n pup en aandacht krijg je ook van iedereen, hier in de buurt zijn de mensen niet echt bekend met een friese stabij, maar ze vinden het allemaal een leuk hondje en Saar laat al die aandacht ook heel gewillig over haar heen gaan, ze gaat er echt voor zitten onze dame. Dank je voor je reactie en ik zal bij Brigitte ook een reactie zetten, want jullie maken wat mee met die honden. Je hart stond even stil zeker toen Amy er vandoor ging. Gelukkig liep het goed af. Tot horens weer Groetjes Monique.

  BeantwoordenVerwijderen