maandag 7 mei 2012

Puppycursus

Zondag begon koud en druilerig. Gelukkig was het droog op het moment dat ik met de honden ging lopen. Amy loopt meer mee voor de vorm, want ik laat haar 's ochtends eerst even achter in de tuin plassen. Deze keer echter draaide ze ook een mooi drolletje tijdens het uitlaten. En nog een plasje in het gras. Er komt een tijd, dat ze wel even kan wachten met het eerste plasje tot ik mijn ontbijt op heb en het alleen nog maar 'in de grote wereld' doet.

veilig tussen de stoelen
Aike had het na het eerste dutje weer aardig te verduren van het kleine mormeltje en hij had daar nu echt genoeg van, dus schoot hij enorm uit zijn slof met een flinke blaf. Amy schrok zich een ongeluk en dook meteen onder de tafel tussen de stoelen, om van daaruit toch weer uitdagend te gaan blaffen. Aike besloot het te negeren. Toen Amy het blaffen echter te dicht bij mij in de buurt kwam doen, kreeg ze een echte knauw van Aike. Waarschijnlijk schampte hij haar neus met een hoektand, want ze schreeuwde het even uit. Voor Aike is dat meteen het sein om te stoppen, tenzij Amy doorgaat. Wat een kanjer!

Deze redelijk forse ingreep had wel tot gevolg dat Amy iets rustiger werd en wat onderdaniger naar Aike reageerde. Ze probeerde hem rond de bek te likken en met haar poten een beetje tegen hem aan te duwen. Aike ging daar na een tijdje op in en toen lagen ze samen op de grond te knuffelen.

wat een kanjerToen Aike daar genoeg van kreeg, ook omdat Amy hem een paar keer te hardhandig in zijn lip beet, ging hij in de mand liggen. En Amy kroop daar heel voorzichtig bij. Daar hebben ze samen enkele minuten gelegen.

Toen werd het Aike te gortig en stond hij op uit de mand.
In de loop van de dag liet hij deze avances steeds vaker toe en vanmorgen kroop Amy zelfs bij hem op de stretcher in de berging.
de mand is groot genoeg voor twee!
een daalders plekjeZondagmiddag was om 14:00 uur de eerste puppytraining van en met Brigitte. Zij had 's morgens de laatste twee hondjes meegeven aan de nieuwe eigenaren. Vooral Teun (zie www.vantbuske.nl) bleek daar wat moeite mee te hebben. Nu is Pongo als enige nog over, hij blijft bij Brigitte tot haar broer uit Shanghai hem komt halen in augustus. Pongo moet natuurlijk ook gesocialiseerd worden net als elke pup en daarom geeft Brigitte de cursus. (ze is al jaren in haar vrije tijd hondeninstructeur. Voorheen bij De Hondenwerker in Didam en nu freelance en als hobby voor jachttraining met de 'stabij- en wettergroep' en voor iedereen die gedragsproblemen heeft met de hond.
Er is nog een pup uit haar nest in Duiven gebleven, Shaan, die was er ook bij. En nog een pup van 14 weken, Mees, die natuurlijk al iets meer had meegemaakt, maar ook nog genoeg kon leren.
We hebben ca 45 minuten met de honden allerlei kleine oefeningen gedaan als volgen, zit, voorkomen, liggen en 'inchecken' (de hond belonen op het moment dat hij netjes naast je zit of ligt, als je even stilstaat om met iemand te praten). Alle hondjes deden het voorbeeldig, de baasjes hebben hier en daar nog wel wat te leren en moeten flink oefenen van de week ;)
Natuurlijk mocht er na afloop even lekker gespeeld worden. Het was een feest van herkenning voor de drie Leafke-pups.
Na afloop waren ze dan ook allemaal 'honds'kapot! Pongo en Amy gingen beiden weer in hun eigen fietskar en waren een stuk rustiger dan op de heenweg.

daar kun je me altijd voor wakker maken
Thuisgekomen heb ik haar dan ook maar in de bench gelegd, al liep het tegen half vier. Om vier uur heeft ze even snel gegeten en daarna ging het lampje weer uit. Beetje jammer voor Bas en Paulien, die nu ook kennis kwamen maken met ons nieuwe huisgenootje. Maar omdat ze iets langer bleven, hebben ze dat gelukkig toch in kunnen halen.

1 opmerking: