zaterdag 5 mei 2012

Klein hondje met een grote mond!

Vandaag is Amy de hele dag druk geweest met Aike uit te dagen. Het begon vanmorgen buiten, terwijl wij met de buxushaag bezig waren. Ik had Amy aangelijnd, maar de lijn losgelaten. Zo kon ze wel rondlopen, maar kon ik snel genoeg ingrijpen als ze richting de straat zou gaan.
Steeds weer stond ze tegenover hem te keffen en uitvallen naar hem te doen. Aike negeert veel, maar af en toe is hij het zat en doet hij een grom of zelfs een uitval met een snauw. Dat heeft overigens direct effect! Ze zoekt een plek om te schuilen, bijvoorbeeld onder de tafel. Aike hoeft dan alleen maar met de kop laag naar haar te kijken en af en toe te grommen. Een lage diepe grom, die je meer voelt dan hoort. Wij grijpen niet in, ze moeten dit zo veel mogelijk zelf uitzoeken. Tot nu toe is het vrij onschuldig geweest, maar Amy zal een keer te ver gaan en dan kan ze maar meteen op haar rug gaan liggen!


samen knus tegen elkaar slapen
Na het eten was het ook weer raak. Aike werd volgens mij een beetje tureluurs van het lawaai en deed een flinke uitval, waar Amy even flink van schrok. Daarna ging hij op het kleed bij de verwarming liggen en negeerde haar verder volkomen. Amy werd ook weer moe en liet zich achter zijn schouder tegen hem aan zakken. Aike protesteerde lichtjes met een grommetje, maar hij meende het niet echt. Zo lagen ze dus ineens samen op het matje te slapen. Helaas rekte Amy zich iets te ver uit en Aike stond op en vertrok dan toch maar naar een ander, wat rustiger plekje.

Met de zindelijkheid loopt het nog niet echt lekker. Het plasje gaat nog heel vaak binnen, vooral nu we meer binnen zitten vanwege de kou en de regen. Oppakken als ze aan het plassen is, raad ik ten eerste af. Een plasje is makkelijker op te ruimen dan een spoor van druppels tot aan de achterdeur!

De ontlasting geeft ze wel goed aan, dan gaat ze een beetje piepen en rondjes draaien. Als ze buiten in de tuin iets heeft gedaan, ruim ik dat meteen op, want ze wil zich nog weleens omdraaien en weer opeten wat ze net heeft uitgepoept! Jakkie! Ik hoop dat ze dat wel afleert (oh jee, dat was altijd moeilijker dan iets aanleren)

Ondanks dit is het een snoepie om te zien als ze slaapt. Hieronder een paar voorbeelden:
hard slapen

ook op een schoen ligt lekker


lekker op de arm

1 opmerking:

 1. Dat poep eten was hier ook al...
  Je moet je ook voorstellen dat de pups dit al hun hele leven lang ingeprent hebben gekregen. Moeder eet de ontlasting, fokker ruimt op en nu doet baasje het ook! Kennelijk moet het zo zijn. Ruim de poep op waar Amy niet bij is. Zo verdwijnt het aangeleerde gedrag vanzelf.
  Succes!

  Groetjes,
  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen